Liten logga Plus

Uppdaterad 11 nov 2018

                 Senaste NEWS

TV 

CULMEN PLUS-kortet berättigar dig till rabatter. Läs mer...
Förlorat ditt Culmen Plus kort?

Om du förlorat ditt kort kan du hämta ett nytt i Loungen (i lådan i svarta skrivbordet).

Kanalutbud
i Loungen och Vardagsrummet.

Klicka här för  info om tillgängliga kanaler i Loungen resp Vardagsrummet.

Behöver du hjälp med  TV, Internet eller dataproblem?
Klicka här  

Grannsamverkan - Safeland (f.d. Tryggve)

Klicka här om du vill läsa om appen Safeland och hur den laddas ned. När du laddat ned appen kan du också ansluta dig till de boendegrupper som bildats
 –  "Villa Culmen 1" och ”Norrstacken 3 Strängnäs"

AKTUELLT
Du anmäler dig till våra arrangemang i Loungen eller till info@culmenplus.se

Det handlar om
Rörlighet – Balans – Friskvård

Mianna Riikonen som besökte oss i samband med Peru-föredraget kommer till Vardagsrummet onsdag 21 nov kl.10:15.  Mianna kommer då att gå igenom viktiga enkla rörelser och träningsmoment som kan hjälpa oss att öka eller bibehålla vår rörlighet och balans samt utifrån sin erfarenhet ge oss tips om hur vi håller oss friska. För de som så önskar kommer vi sedan att arrangera så att man kan träffa Mianna, enskilt eller i grupp för att fortsätta sin ”träning”. Culmen Plus bjuder på denna introduktionsträff. .

Jultallrik och julmarknad
hos Mångfaldens hus 3 dec.

Vi samåker med bilar och äter en jultallrik (150 kr) hos Mångfaldens hus i Nykvarn måndag 3 dec kl. 13:00. Därefter kan man besöka julmarknaden i Njuteriet samt shoppa i Tegelhuset. Allt är samlat på ett ställe. Anmälan senast 28 nov i Loungen eller till info@culmenplus.se . Tidigare gjord intresseanmälan betraktas som definitiv om den inte avanmäles.

Glöggafton med Lucia 13 dec.
Traditionsenligt firar vi Lucia i Vardagsrummet. Vi startar klockan 18 med glögg och lite pyssel. Lucia kommer naturligtvis och vi äter skinkmacka och sköljer ner den med julmust/öl. Även i år kostar detta bara 50 kr.
Vin och öl finns även tillgängligt till självkostnadspris.
Efter luciatåget drar vi vinsterna i vinlotteriet. Vill man vara med och vinna behöver man också ta med några kronor till lotterna.
Sista dagen att anmäla sig är söndagen den 9 december.
Du anmäler dig i Loungen eller till info@culmenplus.se Välkomna!

Nyårsfirande i Vardagsrummet 31 dec
Nyårsbuffé i Vardagsrummet
Vi planerar för nyårsfirande i Vardagsrummet efter Nyårsrevyn. I första hand i form av ”knytis”. Du gör intresseanmälan i Loungen eller till info@culmenplus.se senast 30 nov.
 

Biljetter till Nyårsrevyn: www.nortic.se/dagny/event/19472

DETTA HAR HÄNT

Kända svenskar i Vardagsrummet
Som ung lyssnade Mats Strandberg till Arne Thorens rapporter från New York och kände att reporter skulle han bli. Samtidigt lockade en karriär som imitatör. Det fick bli en kombination av båda och förutom lite episoder från radioreportertiden fick vi lyssna till Kalle Moraeus, Björn Ranelid, Mikael Persbrant, Jonas Gardell m.fl. Kvällen avrundades med lite grannsnack över kaffekoppen.

En hisnande bildresa i Peru
Tisdagens reseföredrag blev en hisnande bildresa i Peru med kulturella och natursköna upplevelser. Som högst nådde resan 4998 m.ö.h. Vi fick träffa lamor, alpackor och kondorer samt naturligtvis inkafolket och ta del av inkaindianernas imponerande stenhuggarkonst. Bilden visar vår föredragshållare Sven med hustru Anita ta en paus på Inkaleden. I bakgrunden Machu Picchu, ett av världens sju underverk. Ett uppskattat föredrag!

Konstnärsträff i Hälleforsnäs
Vi var en liten grupp som hade en mycket trevlig dag i Hälleforsnäs där tre av ortens konstnärer visade oss sina alster och ateljéer i bruksbyggnaden. Vi blev mycket väl mottagna och kunde göra några fynd till våra ”samlingar”. Vi hann också med ett besök på Lager 157 samt lunch med god mat och mycket trivsam miljö hos f.d. rocksångerskan Monica på Fröken Larssons Café. Ett ställe vi varmt kan rekommendera

Varje år spelas Eldsundsviken Cup i Boulepalatset. I årets cup fick varje förening/grupp anmäla ett lag med två personer. Åtta lag var anmälda. Culmen Plus representerades av Torbjörn Eriksson och Torgny Back. Först spelade varje lag fyra matcher och därefter blev det final mellan de två bästa lagen.
Vi vann en match med 13-0 men förlorade de övriga, dock med hyggliga siffror.  Det räckte till plats 6. Vi hade bra support av några kamrater i Culmen Plus boulegäng.
I finalen spelade PRO Strängnäs mot SPF Stallarholmen. PRO Strängnäs vann.
I pausen före finalen höll Strängnäs bouleallians sitt höstmöte.
Boulealliansen har avtal om Boulepalatset med kommunen som i sin tur hyr lokalen av markägaren, Avtalet sträcker sig till 2020. Spelavgifterna går oavkortade till kommunen.
Till mötet hade Bo Nordebrink, kommunens fritidschef, inbjudits. Han informerade om framtida planer. Kilen Eldsundsviken AB som har förvärvat P10-området, vill bygga om Boulepalatset till bostäder och därför diskuteras att flytta boulen till en annan byggnad på kasernområdet. Den byggnaden skulle också inrymma bågskytte och bowling mm. Antalet boulebanor ska vara minst lika många som nu finns i Boulepalatset.
Kilen Eldsundsviken AB verkar vara angelägna att verksamheter som boule och bågskytte som redan finns på området ska finns kvar där. Ett alternativ som ligger längre fram i tiden är en större anläggning i Larslundaområdet som också skulle inrymma boule.
/ Torgny Back

ÖVRIGT

Riksteaterns program.
Om du går in på http://www.riksteatern.se/forestallningar och sedan klickar dig fram till rätt län och kommun så får du upp Riksteaternsprogram för Strängnäs.