Liten logga Plus

Uppdaterad 22 april 2019

TV 

CULMEN PLUS-kortet berättigar dig till rabatter.
Läs mer...
Förlorat ditt Culmen Plus kort?

Om du förlorat ditt kort kan du hämta ett nytt i Loungen (i lådan i svarta skrivbordet).

Kanalutbud
i Loungen och Vardagsrummet.

Klicka här för  info om tillgängliga kanaler i Loungen resp Vardagsrummet.

Behöver du hjälp med  TV, Internet eller dataproblem?
Klicka här  

Grannsamverkan - Safeland (f.d. Tryggve)

Klicka här om du vill läsa om appen Safeland och hur den laddas ned. När du laddat ned appen kan du också ansluta dig till de boendegrupper som bildats
 –  "Villa Culmen 1" och ”Norrstacken 3 Strängnäs"

Vill du bli medlem i Culmen Plus Support?    Klicka här för information

Culmen Plus på Facebook
Som bekant har vi i Culmen Plus en egen facebooksida. För att kunna komma in på sidan måste du vara medlem i vår facebookgrupp vilken är en s.k. ”sluten grupp” som endast kan läsas av gruppmedlemmarna.
Gunilla Hedin som är gruppens administratör har ambitionen att via facebooksidan hålla oss informerade om aktiviteter i Strängnäs med omnejd. Information om vad som händer i Culmen Plus får du som vanligt i NEWS och via vår hemsida. Förutom Gunillas inlägg är också du som gruppmedlem välkommen att göra egna inlägg.
Du som ännu inte är gruppmedlem, men vill bli det, kan kontakta Gunilla på telefon 0739 095236 eller via e-post gunillahedin@live.se

DETTA HAR HÄNT

Från vårt Culmen Plus Café kan rapporteras att inemot 40 boende hade mött upp för att ta del av styrelsens redovisning av verksamheten 2018. De som inte deltog kan ta del av informationen i den skriftliga årsredovisningen som inom kort kommer att delas ut i allas brevlådor
Vår gympaledare Mianna inledde träffen med att berätta om de gymparesor till Spanien som hon anordnar. Vi återkommer om planerna för en resa för Culmen Plus.

Mycket uppskattad kurs i första hjälpen
- men varför så få deltagare?

Kursen i första hjälpen som med Röda Korsets hjälp genomförts i två avsnitt är nu avslutad. Kursen innehöll såväl teori som praktiska övningar kring sådant som är viktigt att kunna i det praktiska livet som att häva luftvägsstopp, stoppa blödningar m.m. HLR d.v.s. hjärt/lungräddning inklusive att kunna hantera hjärtstartaren ingick också som en viktig del i kursen.
Deltagarna var efter avslutad kurs mycket positiva och kursupplägget med bl.a. rollspel uppskattades mycket. Det påpekades också att man hade mycket roligt tillsammans.
Men….varför så få deltagare (knappt 10 st) i ett så viktigt ämne???

Nu har vår gästlägenhet uppgraderats.

Nu har vår gästlägenhet förnyats genom nya sängar samt en skön fåtölj. Karin J, Ingrid T och Hasse B har hjälps åt att montera och möblera om lägenheten. Sängarna är bredare och har fått en ny placering. De har nu ställts tillsammans mot innerväggen (kan dras isär av den som så önskar) och byrån finns nu vid  motstående vägg. Rummet fick en större rymd vilket gjorde att även en fåtölj utlånad av Ingrid T fick plats.....
....hälsar Bengt J, chef för arbetslaget.

Styrelsen tackar Karin, Ingrid, Hasse och Bengt för ett mycket fint jobb!!!!!

Under flikarna Arkiv i vänstra kolumnen kan du läsa om tidigare händelser.

ÖVRIGT

Riksteaterns program.
Om du går in på http://www.riksteatern.se/forestallningar och sedan klickar dig fram till rätt län och kommun så får du upp Riksteaternsprogram för Strängnäs.