Liten logga Plus

ARKIV år 2020 - 2021
Länkar till arkiv för tidigare år:
2014-2015    2016-2017   
2018-2019    
 


Allhelgonamiddagen "Tillsammans hemma hos dig" smakade utmärkt!

Matkassen från Mårtens Mat och Event smakade utmärkt och för det facila priset 275:- fick vi en 3-rätters middag med oxfile som huvudrätt fritt hemkört för avhämtning i Vardagsrummet.

Glimt från sommarfesten

En liten glimt från vår sommarfest. Den gick av stapeln på Megs pop up ute på Visholmen. Det var strålande sol och vi bjöds på trevlig musikunderhållning.

Sommarbrev från Culmen Plus
Det har ju beroende av Coronapandemin inte varit möjligt för oss att ha våra möten och fester i samma utsträckning som tidigare. Nationaldagens sommarlunch hoppas vi att ni saknat. Förhoppningsvis blir det tillfälle ta igen det i höst.
Eftersom vi har några nyare grannar som kanske inte haft möjlighet ta del av några aktiviteter och av hur vi jobbar kommer här lite information om Culmen Plus............
Läs hela brevet här

Vi föreslår att vi äter en
Vårmiddag tillsammans hemma hos oss själva.
Culmen Plus har ett unikt avtal med Mårtens Mat och Event som gjort
det möjligt för oss att inhandla en Valborgsmeny för våra medlemmar.
Du betalar bara 150:-/person och får maten hemkörd till Vardagsrummet där du hämtar din matkasse 18.00 på Valborgsmässoafton.
Du anmäler dig och betalar till Göran Söderberg senast tisdagen den 28 april 18.00
Mobil 0705661792 alt. e-mail, goranochvera@gmail.com 
Meny
Förrätt
Grillad marinerad grön sparris med hollandaiesås och forellrom.
Krämig musselsopps med krutonger.
Varmrätt
Tournedos på oxfilé, rödvinssås smaksatt med tryffel, fondant potatis och vårprimörer.
Dessert
Liten dessert gjord på egenodlade rabarber.
Kostnad för C+ medlem 150.-/person
/ C+ styrelsen

Uppskattad Valborgsmiddag
Tack till alla oss som deltagit i Valborgsmiddagen "tillsammans hemma hos oss själva". Maten var denna gång leverared från Mårten på Kallfors.
Ett extra stort tack kom från familjen Judén. Jag citerar:
" Hej vi har just ätit en hittills 2-rättersmeny. Vi tackar köksmästaren för en suveränt bra meny. En förrätt med musselsoppa med tillbehör var en smakupplevelse. (Jag Lena uppskattade också sparrisen). Som huvudrätt serverades oxfilé med en potatisrätt som var ny för oss. Till detta har vi ett Cotes du Rhonevin och musik från Berwaldhallen på P2. Det finns annat än falukorv hälsar en gammal falubo. Nu tar vi pannacottan.
Hälsningar från Karin och Bengt”

Här kommer hälsningar från Norrstacken: 

”Tack till hela festkommitéen för allt gemyt ni fixar som t.ex. dagens festmåltid”  
”Tack för en fantastisk middag och en trevlig Valborg”

Ja det har ramlat in en hel del tack vilket vi i styrelsen uppskattar.
Vi önskar alla en härlig vår och sommar och fortsätter att hålla fysisk distans men vara sociala.
/ C+styrelsen/ Lena

Träffen på ”Kullen”
På ”Kullen” har vi träffats och grillat korv.
Vi detta tillfälle användes plasthandskar och handsprit för att inte via direktkontakt föra över eventuell Coronasmitta.Vi påminde också varandra om att hålla avstånd.
I fredags hade vi en tipspromenad som startade vid Norrstacken och avslutades på ”Kullen”. Då bjöds det på tilltugg på pinne som gjorde att ingen behövde röra annat än pinnen

Vad har hänt sen sist?
Fredagens fest - 3 april - blev en succé. -Tack för en mycket god middag igår. - Bra ordnat. Vilket underbart initiativ. Måltiden var verkligen delikat. - Några av de tack som kom från deltagarna. Stort tack till Göran.

Alla hjärtans dag firades vid After Walk

Alla hjärtans dag bjöd på läckra tapas och dryck vid  After Walk. Många av deltagarna fortsatte sedan firandet på Megs Pop Up.

Succé för Megs Pop Up
Megs Pop Up i Thomas Arenas restaurang har varit en succé i samband med årets revyföreställningar. Önskvärt vore att det kunde bli en fortsättning för Megs i Arenarestaurangen. Culmen Plus har talat med Megs VD Kristin men ett av problemen är tydligen att få tag i kockar.

Culmen Plus Bio
Filmen Våga Älska med bla Sven Wolter visades i Vardagsrummet tillsammans med kaffe och kakor. Ett trevligt sätt att umgås som kommer att återkomma fler gånger under våren. Har du tipps om någon film som du skulle vilja se så skriv ett mail till www.info@culmenplus.se så skall vi se om det går att ordna. 

Uppfräschade Culmen Plus lokaler.
Möblerna i våra lokaler har blivit slitna och det var planerat att köpa nya. Nu har i stället en upprustning skett med hjälp av frivilliga insatser. Stolar och bord har reparerats och tvättats. Nya dynor har skaffats till stolarna. Servisen har kompletterats och fler fällbord har anskaffats. Ett fint soffbord har skänkts av Ingrid Tunhammar. Vi har nu totalt 10 bord och över 100 stolar samt en avancerad bild- och ljudanläggning, ett välutrustat kök, biljard, dart m.m.. Det är inte underligt att våra hyresgäster blir lyriska över våra lokaler. Därutöver har gästlägenheten har fått nya gardiner och i Vinkällaren har borden piffats upp.

Skåpen i Vinkällaren
Vi håller på med en översyn av inventarierna i våra lokaler. Vissa av våra skåp i Vinkällaren är låsta, tomma, övergivna (?) och har inte besökts på länge.
Vi ber alla att tömma skåpen och ta bort låsen före 15 mars. Därefter kommer låsen att klippas bort. Vi kommer sedan att fördela nya skåp till dom som så önskar.
// Culmen Plus styrelse.