Liten logga Plus

                 BOULE 

REGLER FÖR BOULESPEL för dig som är intresserad

PLATS FÖR FLER I CULMEN PLUS BOULE
Vi har plats för många  fler i vår trevliga boulegrupp. Klot finns att låna och reglerna är enkla.
Så här gör vi.  Först lottar vi.  Lagen består av två eller tre spelare beroende hur många vi är. Är man två i laget har man tre klot var och är man tre så har varje spelare två klot. Det betyder att varje lag har 6 klot. Efter två omgångar brukar det vara dags att ta en paus i fikarummet och plocka fram den medhavda termosen. Det brukar vara en trivsam stund innan vi lottar om och avslutar med oftast två spelomgångar till.
Vintertid spelar vi i Boulepalatset. Någon gång i slutet av april, beroende på väderleken, flyttar vi ut och spelar på banorna vid Visholmen.  Självklart tar vi fikarast även då, det finns bänkar och bord intill banorna.

Har du frågor kontakta Torgny Back P1 0152-42450 eller 0703-807533 e-post: torgnyback@gmai

 

Om Vinterboulen
Vinterboulen spelas som regel från september till april. För att få ett medelresultat krävs det att man spelar minst 10 omgångar. De tio bästa omgångarna används då för fortlöpande beräkning av medelvärdet.  Det är dock absolut inget krav att man ska spela 10 omgångar för att vara med.
Varje omgång består av 3 matcher med, beroende på antalet deltagare, två eller tre i varje lag. Spelschemat varje omgång är så konstruerat att man inte ska spela med samma spelare mer än en match och inte heller mot samma spelare mer än en match. Vid få deltagare går detta inte att uppfylla.
Efter två matcher är det alltid en trivsam fikarast.
Deltagarna betalar 40:- per person varje omgång. Dessa pengar går oavkortade till kommunen som ”bidrag” till den hyra som kommunen betalar till Vasallen för Boulepalatset.